Redirection

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ"

Λάβαμε από τον Δήμο Μαρκοπούλου το υπ. αριθμ. πρωτ: 3914/16-03-2015 έγγραφο με θέμα: "Ψυχοπαιδαγωγική και Κινηματογράφος: Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δήμο Μαρκοπούλου" και ως ενδιαφέρον το δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας:


"Θέµα:  Ψυχοπαιδαγωγική και Κινηματογράφος:  Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δήμο Μαρκοπούλου.


Αγαπητοί Δ/ντες και Αγαπητές Δ/ντριες Σχολικών Μονάδων,
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Σχολική Σύμβουλος της 55ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευαγγελία Κουνέλη, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προσεγγίζοντας τον ψυχικό κόσμο του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο», την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κων/νου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να παρακολουθήσουμε την ταινία «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» του Φιλίπ Φαλαρντό (παραγωγή 2011) και να συζητήσουμε, να μοιραστούμε εμπειρίες και συναισθήματα, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς, σκέψεις και ιδέες, με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση των διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα στη σχολική κοινότητα.
Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ», πήρε βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ. Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός παρουσιάζει μια δραματική ιστορία που αναπνέει τρυφερότητα μέσα στους τέσσερεις τοίχους μιας σχολικής τάξης, αφήνει πολλά από τα ερωτήματα που «θέτει» αναπάντητα και βάζει το θεατή σε έναν διάλογο με τον εαυτό του, γύρω από όσα απασχολούν τους ήρωές του.

Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας τη δύναμη της κινηματογραφικής γλώσσας, αλλά και τη σινεφίλ μας διάθεση, γονείς και εκπαιδευτικοί να προσεγγίσουμε βαθύτερα τον παιδικό ψυχικό κόσμο και να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας στον κοινό μας στόχο, που είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας: ψυχική και σωματική.

Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για ανήλικους θεατές.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στη Σχολική σας Μονάδας, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους.



Με εκτίµηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας,

Μαρία Κιμπιζή.