Redirection

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ- ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Λάβαμε από τον Δήμο Μαρκοπούλου το υπ. αριθμ. πρωτ: 4016/17-03-2015 έγγραφο με θέμα: " ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ & Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ- ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ» " και το δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας.



Θέμα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ & Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ- ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ»

           

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», συνδιοργανώνουν έκθεση Φωτογραφίας και Εγγράφων, με θέμα: Η Ιστορία του τόπου μας «Το Μαρκόπουλο των Μεσογείων».
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου και θα διαρκέσει από τις 1-4-2015 έως και τις 30-4-2015.
Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές, τόσο της Α’βάθμιας, όσο και της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι απαραίτητη είναι η συνοδεία των δασκάλων και των καθηγητών. Επίσης, θα παρέχεται εποπτικό υλικό στους συμμετέχοντες.
Η έκθεση αποτελείται κυρίως από φωτογραφίες που παρουσιάζουν το Μαρκόπουλο από το 1880, δηλαδή στην απαρχή της τέχνης της φωτογραφίας. Μέσα από εικόνες, παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή, οι γιορτές, τα ήθη και τα έθιμα, τα παλαιά επαγγέλματα, η σχολική καθημερινότητα και η εκπαίδευση, τα σημαντικά ιστορικά σημεία στην περιοχή, δίνοντάς μας μία γεύση για την πορεία τους στο χρόνο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την καθημερινή ζωή σε δύσκολες συνθήκες, όπως η κατοχή.
Στόχος είναι η γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας, μέσα από εικόνες του παρελθόντος. Το φωτογραφικό υλικό που θα εκτεθεί, συγκεντρώθηκε από τα οικογενειακά αρχεία συμπολιτών μας, αλλά και από τις ευγενικές παραχωρήσεις του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Αρχαιολογικού Μουσείου, για την συγκεκριμένη έκθεση.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, σας παρακαλούμε, όσοι επιθυμείτε στο Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, στο τηλ: 22990-71706 και στο email: kimpizi@markopoulo.gr, για να δηλώσετε συμμετοχή, αναφέροντας δύο πιθανές ημερομηνίες και ώρες.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»,                 Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,
                                                                                      Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

             Νίκος Ορφανός                                                             Μαρία Κιμπιζή